Informatie over Corona virus

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. Daarom ben ook ik genoodzaakt maatregelen te nemen om verdere verspreiding van het virus te remmen. Hierbij volg ik het advies van het RIVM.

Uitgangspunt blijft de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de continuïteit van zorg in de ggz te waarborgen. Daarom heb ik besloten om afspraken wel door te laten gaan. In overleg met u wordt vastgesteld in welke vorm de behandeling zal plaatsvinden (face to face, beeldbellen of telefonisch).

Als u vanuit een gebied komt waar code oranje of rood geldt, betekent het dat u bij thuiskomst 14 dagen in thuisquarantaine gaat. Ook als u geen klachten heeft of als uit de test blijkt dat u geen Corona heeft. Ik verzoek u vriendelijk om uw afspraak binnen de praktijk te verzetten (of telefonisch plaats te laten vinden) en pas na de periode van thuisquarantaine weer een afspraak te maken.  

Voor een bezoek aan het gezondheidscentrum gelden de volgende regels:

  • Bij het betreden van de gezondheidscentra in Borger en in Gieten is het verplicht om een mondkapje te dragen.
  • Natuurlijk houd ik mij strak aan de regels die er vanuit de overheid (het RIVM) aan ons als zorgverleners zijn gesteld en zal ik als therapeut thuis blijven wanneer er een risico is.
  • U bent welkom op de afspraak mits u zich houdt aan de geldende regels van het RIVM. Dat betekent dat u bij binnenkomst van het gebouw uw handen desinfecteert, we elkaar geen hand geven en we fysieke afstand bewaren.
  • Mocht u verkoudheidsklachten hebben, onlangs in een risicogebied zijn geweest of contact hebben (gehad) met een besmet persoon dan vraag ik u pas later weer de praktijk te bezoeken.
  • Als om welke reden dan ook een bezoek aan de praktijk niet wenselijk is,  of als u zich er niet prettig bij voelt, dan kunnen we kiezen voor een telefonisch consult /beeldbellen, of de afspraak verplaatsen naar een latere datum. In dat laatste geval worden momenteel geen ‘no-show’ kosten in rekening gebracht.
  • Ik houd de adviezen van de overheid, RIVM en de LVVP (beroepsvereniging voor vrijgevestigde psychogen) in de gaten, mochten hier aanvullingen en/of veranderingen plaatsvinden, dan zal ik deze opvolgen en deze met u communiceren.